Нашите предложения за Вас:

Що е то Биопоника и има ли тя "почва" у нас?

Биопониката култивира един от основните принципи на биологичното растениевъдство - да се даде на растенията такива дози от азот, които да предотвратят натрупването, често безполезно, на зелена маса, като по този начин се акумулира енергията на процеса на растеж и се увеличи цъфтежа и плодовитостта, както в скоростта на растежа, така и в обема. Увеличението на освобождаването на "полезните фракции" на растенията - е основна цел на растениевъдите, който вдига изкуството на растениевъдството на ново равнище. Биопониката позволява по-добро разбиране на всички жизнени процеси в наблюдението и спечелването на природните енергии. Растенията се отглеждат в различни заместители на почва, сред които керамзит, дролит, вермикулит, специални глинени топчета, минерална вата и други.
Биопонната система е иновативна технология, която съчетава в себе си предимствата на чистата и контролирана среда, органично чистите елементи и свежата атмосфера и йонизиращ ефект. Системата използва древна техника за отглеждане на растения в течен разтвор на биотор, с добавка на специфични елементи необходими за циркулация на разтвора, пречистване на течността и осветление за растенията. Последното може да се избегне, ако системата е разположена до прозорци.

Видове Биопонни системи:

 • Image

  За офиса и работното пространство

  Биопонните системи за офиса и работното пространство са различни по вид и приложение, в зависимост от предназначение, местоположение и приложение.
  Инсталирането в офиса на подобни системи създава не само зелено пространство и свежо озониране. Биопонните системи имат терапевтичен ефект върху хората около тях, заради успокояващото излъчване, лекия шепот на течаща вода и освежащия кислород, който отделят растенията....

 • За дома и домашната градина

  Биопонните системи позволяват отглеждане на всички видове домашни растения. Особено популярни са за отглеждане на билки и подправки в домашни условия. Известни са аквапонните модели, които съчетават едновременно аквариум и растения в едно, като подръжката е сведена до минимум. За градински нужди, особено зимни градини и домашни оранжерии възможностите са неограничени....

 • Image

  Оранжерийно производство и фермерство 

  Биопонните системи са изключително иновативни по отношение на съвременното фермерство. Освен отглеждане на зеленчуци, плодове, подправки и цветя, в аквапонните системи се отглеждат различни видове риба и други водни животинки. Голямо разнообразие има в отглежданите растения, поради контролираната среда и климат в био оранжерията, на практика в биопонните системи може да се отглежда всичко! Известни са и с производството на пресни фуражи, целогодишно, за всякакъв вид животни и птици. В допълнение, но не на последно място, продукцията от биопонните системи е изключително чиста, свежа и натурална!